Bönsallad

DSC_0473

Den här bönsalladen kan man ha som vi hade förra helgen till kyckling/annat kött eller bara servera som sidosallad till maten. Jag följer inte någon diet men ibland kan det kännas skönt att skippa/minska på kolhydraterna. Receptet kommer från bröderna Timells kokbok ”Grilla” så den passar utmärkt just till grillat.

För 4 port behövs:
100 g gröna bönor, t.ex. haricots verts
Salt
1/2 rödlök
50 rucolasallad eller färsk spenat
150 g fetaost
1/2 dl pinjenötter

Dressing:
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad basilika
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
Salt och peppar

Koka bönorna i några minuter i saltat vatten. Hacka rödlöken. Lägg bönor och rödläk på ett fat tillsammans med rucolan. Smula över fetaosten. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna till de har fått en fin gyllene färg. Strö nötterna över salladen.

Lägg vitlöken och basilikan till dressingen i en skål/såskanna. Blanda ner olivolja, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar. Jag brukar mixa dressingen lite grovt trots att det inte står i receptet, slipper man finhacka allt.

En fortsatt trevlig helg på er!

DSC_0476

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s