Fisk under täcke

DSC_0116

Vi försöker äta fisk en dag i veckan men egentligen borde det kanske vara flera dagar än så. Den här fisken tycker även barnen om och är väl kanske inte den nyttigaste med tanke på mängden smör men det är det som gör hela rätten. Vi brukar äta den till potatismos och koka upp broccoli till. I originalreceptet som är från Coop ska det även vara med 1 dl hackad persilja som åker ner samtidigt som ströbrödet och osten men vi brukar skippa persiljan, annars blir det protester här hemma :). Ser att jag gör lite annorlunda vad gäller tillagningen också, i det här fallet tycker jag mitt sätt är smidigare :).

Till 4 port behövs:
600 g färsk eller fryst fiskfilé
Salt och peppar
100 g smör
1 tsk paprikapulver
1/2 finhackad lök
1 dl ströbröd
1,5 dl lagrad ost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform och salta och peppra. Smält smöret i en kastrull och lägg ner lök och paprikapulver, lätt fräsa med någon minut. Rör ner ströbröd och ost och fördela över fisken. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s