Pan pizza

DSC_0671
V
i gör ofta egen pizza hemma, gillar att variera mellan vanlig, pan pizza och inbakad. Här är en variant på pan pizza som är god. Välj den topping som du gillar, på denna hade vi tomatsås, rökt skinka, ost, ruccola och tomater. Jag brukar göra pizzorna i pajformer. Receptet på degen är från allt om mat.

För 4 portioner behövs:
25 g jäst
2,5 dl vatten 37 grader
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm socker (brukar utesluta detta)
6-7 dl vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 msk olivolja till varje form

Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt olja, salt och ev. socker. Blanda ner vetemjölet blandat med bakpulver. Arbeta till en slät deg (jag använder min kitchen aid). Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj formarna med olja. Kavla ut degen (jag delar den i två och använder två pajformar) till samma storlek som formarna och lägg i en botten att jäsa i 30 minuter. Toppa med valfri fyllning och grädda i cirka 15-20 minuter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s