Pastagratäng -man tager vad man haver

DSC_0678

Den här gratängen brukar jag använda det jag har hemma, rester, går att använda korv, kyckling, i originalreceptet har de fläskfilé och bacon men jag tycker den funkar med allt möjligt. Släng ner lite av det du har hemma. Grunden är i alla fall denna och receptet har jag hittat här om ni vill göra som originalet.

Till 4 port behövs:
500 g pasta
1 skivad rödlök
350-400 g färska skivade champinjoner
Jag har alltid soltorkade tomater hemma så brukar ta några sådana och skiva upp
2,5 dl grädde
2 dl vatten
2 msk fond av kalv eller oxfond med rödvin, annars häll ner en skvätt rödvin
Salt och peppar
Smakrik ost 1 dl
Vad du har hemma av korv, kött, kyckling uppskivat

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan och häll ner den i ugnsäker form. Stek upp vad det är du har hemma, jag använder oftast rester så mitt är redan tillagat men stek upp det igen med lök, champinjoner och soltorkade tomater. Tillsätt grädde, vatten, fond och smaka av med salt och peppar, låt koka ihop i cirka 5 minuter tills såsen tjocknat något. Häll ner såsen i pastan och blanda runt. Häll över osten och sätt in i ugnen i cirka 10 min.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s