Marängtårta med blåbär

DSC_0904

En smidig och lättlagad tårta inför midsommar är väl aldrig fel? Här ska man använda fyra bottnar egentligen men mina bottnar var så trasiga så jag kunde endast använda mig av tre. Receptet är från Femina. Tårtan är söt men bryter av bra med den syrliga yoghurten och citronskalen. Optimalt är ju om man kan använda sig av färska blåbär men jag använde tinade frysta och det gick bra det med.

Till 12 personer behövs:
2 paket marängbottnar (4 bottnar)
4 dl vispgrädde
Cirka 1/2 dl strösocker
4 dl grekisk yoghurt
4 dl blåbär + 1 dl till garnering
lite rivet citronskal

Vispa grädden fast med hälften av sockret och vänd ihop med yoghurten. Mosa 4 dl blåbär med gräddyoghurten. Varva fyllningen mellan marängbottnarna och toppa med fyllning. Garnera med blåbär och lite citronskal.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s