Rabarberrutor

DSC_0589
M
in farmor brukade/brukar baka jättegoda mjuka rabarberrutor men jag har inte receptet så jag försökte mig på att göra något liknande. De blev goda men inte precis så som jag hade tänkt mig att de skulle vara, kanske om jag hade haft dem inne i ugnen lite kortare tid. Serverade dessa med vaniljvisp.

Till cirka 15 rutor behövs:

250 g smör
3,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
Pärlsocker
4 dl rabarber skurna i cm-stora bitar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta bort kastrullen från värmen och rör ner sockret, äggen ett i taget och den stötta kardemumman. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten. Blanda rabarbern med lite socker i en skål och låt det stå och dra åt sig en stund. Bred ut smeden i bakplåtspapperklädd långpanna. Tryck ner rabarberbitarna i smeten och toppa med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna och skär i rutor, servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s