Lax i ugn

DSC_0439
Denna lax går snabbt att laga, här har jag använt mig av crème fraichen med smak av fetaost och soltorkade tomater igen. Jag är egentligen ingen laxperson så när jag lagar lax vill jag att det ska smaka så lite lax som möjligt :). Rätten gick även hem hos barnen.

För 4 port behövs:

4 laxfiléer
2,5 dl grädde
1 burk creme fraiche fetaost och soltorkade tomater
Salt och peppar
1,5 dl Riven smakrik riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsäker form och salta och peppar. Blanda ihop grädde och crème fraîche och häll över laxen. Strö över osten och sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör.

Annons

En reaktion på ”Lax i ugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s