Rabarber- och hallonsaft

DSC_0612

Min mamma har massor med rabarber hemma som hon inte tar reda på vilket inte jag är särskilt ledsen för :). Igår tog jag med mig ett gäng hem och kokade lite saft, resten ska bli en kompott till efterrätt nu i helgen tror jag. Jag la till frysta hallon till saften och det blev jättegott, fin färg fick den också. Vill du ha saften sötare får du tillsätta lite mer socker, tror man brukar säga ungefär 5 dl socker till en liter saft och det här blev ungefär en liter men jag tyckte det räckte med sockret nedan.

Detta behövs:
1 kg rabarber
3 dl frysta hallon
5 dl vatten
3,5 dl socker

Skär rabarbern i 1-2 cm stora bitar och lägg i en kastrull med vattnet och hallonen. Koka under lock tills rabarbern mosats sönder, hallonen kan du klämma sönder lite med en slev mot kanten på kastrullen. Sila vätskan i en silduk i en bunke. Koka upp den silade saften och ta bort den från plattan och blanda ner 1 dl socker i taget tills den har löst upp sig. Häll upp på flaska.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s