Rödbetscarpaccio med fetaost

DSC_0441

Denna förrätt är lika god som den ser ut. Jag hade färsk spenat hemma men tror att det är godare med ruccola att toppa med. Kanske något att servera nu i helgen om ni får gäster. Jag har gjort denna rätt till lunch för två också men då klyftat rödbetorna istället för att hyvla dem.

Till 4 port behövs:
4-5 rödbetor
1 paket fetaost
1 dl pinjenötter
Två nävar ruccola
Flytande honung
Salt

Skölj rödbetorna och gnugga av det värsta. Koka dem i lättsaltat vatten i ungefär 15 minuter. Låt svalna och gnugga bort det som är kvar av skalet. Rosta pinjenötter i torr panna till de får lite färg men inte bränns. Låt svalna lite grann. Hyvla tunna skivor av rödbetorna med osthyvel eller mandolin och lägg ut på fyra tallrikar. Smula över fetaosten. Fördela pinjenötterna över och ruccolan. Drissla över flytande honung.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s