Bakad potatis med skagenröra

DSC_0520

Vilken härlig helg det har varit, hoppas att det fina värdet håller i sig! Jag tycker om mat som lagar sig själv i ugnen och även om potatisen tar tid så hinner man göra annat under tiden. Jag brukar lägga på en klick smör innan jag lägger på skagenröran.

För 4 port behövs:
4 bakpotatisar
500 g frysta skalade räkor, 1 kg om du använder med skal
1 msk hackad dill
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 msk finhackad rödlök
Salt och peppar
Citron
Röd rom

Sätt ugnen på 225 grader. Stick några hål i potatisarna med en gaffel. Baka dem mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Under tiden hacka räkorna något och lägg i en skål. Blanda ner dillen, majonnäsen, crème fraîche och finhackad rödlök. Smaka av med salt och peppar. Pressa ner citron och smaka av tills du tycker den är lagom. Ha i lite röd rom, även där efter smak. Skär eller klipp en fyrkant i potatisen och vik upp skalet, lägg på skagenröra. Denna skagenröra går utmärkt att ha även som förrätt på formbröd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s