Nässelsoppa

DSC_0542

Veckans vegetariska rätt är denna soppa på nässlor. Hade turen att hitta ett ställe med späda fina nässlor och plockade snabbt (med vantar) med mig ett gäng. Jag gjorde en nässelsoppa förra året men den blev inte något vidare men denna var riktigt god. Har man inte tillgång till nässlor går det bra att använda spenat istället. Nässlor ska dock vara väldigt nyttiga, innehåller vitamin A, C och järn och vara inflammationshämmande så denna rätt är både god och nyttig med andra ord!

Till 4 port behövs:
1 l nässlor
1 gul lök
4 potatisar
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 lagerblad
100 g färskost med vitlökssmak
0,25 dl vitt vin
Salt och peppar

Skölj nässlorna och ta bort stjälkarna. Koka nässlorna i 1 liter lättsaltat vatten i 5 minuter. Medan nässlorna kokar hacka löken och potatisen och skär i bitar. Sila av nässlorna och spar kokvattnet. Koka lök, potatis i samma vatten som nässlorna kokades i. Lägg i buljongtärningar och lagerblad och koka i 10 minuter. Lägg ner nässlorna och mixa med mixerstav. Tillsätt vin och färskost och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s