Semmel-whoopies

 

DSC_0372

Alla älskar väl semlor men efter att ha klämt i sig en hel brukar i alla fall jag bli lite lätt illamående. Dessa whoopies med semmelsmak var perfekt i storlek, kunde man ta två t.o.m. :). Gjorde dessa till sonens kalas och de var både enkla att göra och gick hem hos både barn och vuxna.

För cirka 25-30 st behöver du:
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 ägg
2,5-3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
0,5 dl mjölk

Mandelmassa utblandat med mjölk till lagom konsistens
Vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt och vispa ner ägget. Stöt kardemumman i mortel. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker, kardemumman och salt. Rör ner den torra blandningen med smör och socker. Rör ner mjölken. Skeda ner all smet i spritspåse med rund tyll. Spritsa ut 50-60 små klickar på två-tre plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget i nedre delen av ugnen i 7 min. Låt svalna innan du lyfter dem från pappret.

Vispa vispgrädde och blanda mandelmassa med mjölk till lagom konsistens med en gaffel och skeda en klick mandelmassa på kakorna. Spritsa eller klicka ut grädde och lägg på locket. Pudra florsocker över och ät och njut!

Annons

En reaktion på ”Semmel-whoopies

  1. Ping: Baka till barnkalaset | Till vardag och fest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s