Ost- och skinkpaj

DSC_0267

Detta recept fick jag när jag som 19-åring jobbade som barnflicka. Det var inget höjdarjobb och jag var styrd till att laga de maträtter som mamman ville, inga fria händer där inte 🙂 men receptet hänger kvar så något fick jag ut av det i alla fall.

Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
150 g skinka
200 g riven ost
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till degen, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Skär eller klipp skinkan i strimlor och lägg i botten. Lägg osten på skinkan. Blanda grädde och ägg och salta och peppra blandningen efter smak. Häll över pajen och grädda i ugnen i 45-50 min.

DSC_0272

Annons

En reaktion på ”Ost- och skinkpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s